PREGÓ DE LA FESTA MAJOR DE CABRERA DE MAR 2004. A càrrec de la Junta de l'Agrupació, per invitació de l'Ajuntament de Cabrera de Mar.

BONA NIT A TOTHOM, DIGNÍSIMES AUTORITATS... SENYORES I SENYORS... UN ANY MÉS HA ARRIBAT EL DIA DE LA FESTA MAJOR DE SANT FELIU A CABRERA DE MAR.

CADA ANY, UNA ENTITAT, DÓNA L'INICI A AQUESTES FESTES TANT ENTRANYABLES PER A TOTS NOSALTRES. AQUEST ANY, HA TINGUT L'HONOR DE FER EL PREGÓ, L'AGRUPACIÓ SARDANISTA I CULTURAL DE CABRERA DE MAR. NOSALTRES EL FAREM ACOMPANYATS DEL SÓ DE LA SARDANA, AMB LA IL·LUSIÓ DE DONAR A CONÈIXER AQUESTA DANSA TANT NOSTRA.

UNA SARDANA BALLADA EN UNA PLAÇA DE QUALSEVOL POBLE ÉS UN HOMENATGE A CATALUNYA I A TOTS ELS CATALANS. VOLEM COMENÇAR AMB UN POEMA DE MÀRIUS SAMPERE ANOMENAT “LA SARDANA”.

La ballava el meu pare, I la mare, La dona també en sap, Peró jo no. I a voltes, la tristor de no saber-ne Em nega i m'aclapara. Oh, les sardanes! Són la cara més franca del que som. ¿Qué som sinó cercles dansants, o remolins de por enmig del temps, la mar que solquem ara? Ho veig ven cLar: la dansa ens agermana; amb ales de metalL el cor sens deixoneix i eleva. Quan sento una sardana m'escolto per la sang, amunt i avalL, el pas de la TERRA MEVA CATALANA .

PERÒ, QUÈ MÉS ÉS LA SARDANA?

LA SARDANA, ÉS GERMANOR, ÉS ANAR COMPASSATS, ÉS COMPTAR I REPARTIR, ÉS FER I DESFER, ÉS UNA DANSA OBERTA A TOTHOM, ÉS ALEGRIA, ÉS COMPETICIÓ, ÉS TRADICIÓ, ÉS AFINAR I REFILAR, ÉS DISCIPLINA, I A MÉS A MÉS, LA BALLEM I LA BALLAREM.

LA SARDANA ÉS GERMANOR.

¿ÉS POSSIBLE ACONSEGUIR TANTA GERMANOR EN UNA SOLA REUNIÓ? LA SARDANA ENS AGERMANA, TOTHOM HI ÉS ADMÈS AMB ALEGRIA I SENSE DISCRIMINACIÓ. DONANT-NOS LES MANS FORMEM UNA ANELLA ON ET SENTS A PROP DELS ALTRES IMPULSAT PER UN MATEIX SENTIMENT D'UNITAT. EL NOSTRE POBLE ÉS OBERT, FRANC, I NOBLE I DE LA MATEIXA MANERA QUE LA SARDANA ENS AGERMANA, DESITGEM QUE HI HAGI AQUEST CALIU DINS DELS CORS DELS QUE VIUEN A CABRERA.

| 1 | 2 | 3 | Següent >

 

© Agrupació Sardanista i Cultural de Cabrera de Mar